top of page

Daadwerkelijke impact op de energietransitie
Mede dankzij onze ruime ervaring bij netbeheerders, overheden, concessieverleners, vervoerders en logistieke bedrijven zijn wij thuis in alle aspecten van de energietransitie. Daarmee zijn wij als geen ander in staat om klanten te helpen bij concrete transitieplannen, passend bij de kansen en uitdagingen van vandaag én morgen. Hieronder een aantal van onze projecten.
Onze afgeronde projecten:

Onderzoek naar de elektrificatie van transport in havengebieden
RVO heeft aan ROCC gevraagd om de prognoses van laadbehoefte in de Nederlandse zeehavens te verfijnen, de planvorming in beeld te krijgen en een advies te geven hoe de verduurzaming van mobiliteit kan worden verbeterd.

Inzicht in het raakvlak van openbaar vervoer en netcongestie
In opdracht van het ministerie van Klimaat en Groene Groei en in samenwerking met het ministerie Infrastructuur en Waterstaat onderzochten wij de impact van netcongestie op de groei en verduurzaming van het openbaar vervoer.

Potentie van gelijkspanning & slimme benutting voor openbare verlichtingsnetten
Voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op verzoek van TKI Urban Energy hebben wij de potentie van het slim benutten van openbare verlichtingsnetten onderzocht.

Coöperatie oprichten voor een van de eerste energiehubs in Nederland
Na het vastleggen van afspraken en financiële verrekenregels moest de energiehub in Bladel officieel worden opgericht als juridische entiteit. ROCC begeleidde het proces van oprichting en het vormen van het bestuur.

Standaardiseren en positioneren van congestiemanagement bij Stedin
Stedin huurt ROCC in om congestiemanagement te optimaliseren, door een volledig nieuwe congestiemanagement afdeling op te zetten met een gestandaardiseerde werkwijze en een duidelijke positionering van de afdeling binnen Stedin.

Financieel verrekenmodel en ledenovereenkomst energiehub Kempisch Bedrijvenpark in gemeente Bladel
In een volgende stap op weg naar een functionerende energiehub Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert heeft ROCC in opdracht van de gemeente Bladel het financieel verrekenmodel en de ledenovereenkomst ontwikkeld.

CO2-reductie van mobiliteit in Gelderland aanjagen
Voor het Gelders Energieakkoord is er vanuit ROCC - als Programmaregisseur Mobiliteit - ingezet op het initiëren en aanjagen van CO2-uitstootverlagende oplossingen in de provincie.

Kennisagenda voor onderzoek en onderwijs naar verduurzaming van bedrijventerreinen
Het Centre of Expertise City Net Zero van de Hogeschool van Amsterdam heeft ROCC gevraagd om een kennisagenda op te stellen voor verduurzaming van bedrijventerreinen.

Kansrijke inzet OV-netten ter vermindering van netcongestie
ROCC is gevraagd overzicht en inzicht te geven in geplande, lopende en afgeronde pilots waar het gaat om de inzet van OV-netten ter vermindering van netcongestie.

Beleid voor het delen van energie-infrastructuur van OV
De Vervoerregio Amsterdam heeft ROCC gevraagd om het beleid voor het delen van energie-infrastructuur uit te werken.

Organisatiestructuur van energiehubs in Bladel
Gemeente Bladel heeft ROCC gevraagd hoe de organisatiestructuur van een energiehub op het Kempisch bedrijventerrein in Hapert eruit moet zien.

Handelingsperspectief initiatie energiehub voor gemeenten
Voor TKI Urban Energy en RVO ontwikkelden wij een handelingsperspectief voor gemeenten voor de initiatie van energiehubs.

Pilot Equans: Netbewust laden elektrische auto's
Equans heeft ROCC gevraagd om de pilot netbewust laden in de regio Rotterdam en de uitrol van netbewust laden in Amsterdam in goede banen te leiden.

Keuzetool optimale rechtsvorm energiehubs Stedendriehoek
Voor de Stichting Strategische Board Stedendriehoek heeft ROCC samen met Firan en Hogeschool Saxion een onderzoek uitgevoerd naar de best passende rechtsvorm voor energiehubs in Apeldoorn, Deventer en Zutphen.
bottom of page